ΔΕΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ
Νο 1. Σπάνια το πλένουμε από κάτω ειδικά ( χειμώνα αλάτια καλοκαίρι θάλασσα).
Νο 2. Δεν ελέγχουμε η αδιαφορούμε εάν έχουμε καμένη λάμπα.
Νο 3. Κυκλοφορούμε με φθαρμένα η ελαστικά που είναι καμένα.
Νο 4. Δεν το κάνουμε μια φορά τον χρόνο ευθυγράμμιση.
Νο 5. Τοποθετούμε φώτα ξένον χωρίς να έχουμε φανάρια κατάλληλα.
Νο 6. Δεν αλλάζουμε τα χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι.
Νο 7. Οδηγούμε με δυνατή μουσική η μιλάμε στο κινητό καταργήσαμε το φλάς.
Νο 8. Οδηγούμε με λάθος φώτα.(ομίχλης- σταθμεύσεως-καθόλου.)
Νο 9. Δεν παραχωρούμε χώρο σε αυτόν που θέλει να μας προσπεράσει οδηγούμε αριστερά .
Νο10. Παρκάρουμε όπου και όπως μας βολεύει.
ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΉΡΕΣ DIESEL.!!!!
Νο 1. Σωστό προσθετό αντιβακτηριδιακό – ενισχυτικό στο ρεζερβουάρ πάντα λόγο του BIODIESEL.!!(όλα τα Ελληνικά πετρέλαια περιέχουν βιοντίζελ υποχρεωτικά από το 2007 νομός της ευρωπαϊκής ένωσης για την μείωση ρύπανσης του περιβάλλοντος.!!!)Μην αφήνετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με λίγο καύσιμο διότι οι περισσότερες πομπές βενζίνης είναι εμβαπτιζόμενες και το καύσιμο δεν τις αφήνει να ζεσταίνονται ,αλλά και για να μην τραβούν όλα τα κατάλοιπα και σκουπίδια του ρεζερβουάρ.(προσοχή!!! εάν το πρόσθετο γράφει την λέξη GEL η αντιπαγωτικό δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιβακτηριδιακό !!!)
Nο 2. Τακτική αλλαγή του φίλτρου πετρελαίου (20.000 χιλιομ.)και έλεγχο πόσο καθαρό είναι !!(εάν παρατηρήσετε μύκητες στο φίλτρο αλλάξτε την μάρκα του αντιβακτηριακού.)
Νο 3. Υποχρεωτικό ζέσταμα κινητήρα εν στάση πριν να ξεκινήσουμε για 2-4 λεπτά τουλάχιστον.(κλειδί αρχικά ανάβουν τα λαμπάκια στο καντράν για 5 δευτερόλεπτα και μετά πατάμε μίζα !!.)
Νο 4. Τακτική αλλαγή φίλτρου αέρα. Συνιστάτε κάθε αρχή άνοιξης και αρχή φθινοπώρου. ( λόγο υπερβολικής σκόνης στην Ελλάδα.)
Νο 5.Αλλαγή ορυκτέλαιων μάξιμουμ τα 15.000 χιλιόμετρα. (μην χρησιμοποιείτε φτηνά ορυκτέλαια) Προτεινόμενο λάδι 10W - 40 για τις Ελληνικές θερμοκρασίες.
Νο 6.Αλλαγή ιμάντα χρονισμού κάθε 100.000 χιλιόμετρα και συγχρόνως αλλαγή αντλίας νερού και έλεγχο και καθαρισμό θερμοστάτη.
Νο 7. Αλλαγή των κολάρων νερού κάθε 6-7 χρόνια (ξεραίνονται λόγο θερμοκρασίας και τρυπάνε).
Νο 8.Οποσδήποτε πρόσθετο αντιπαγωτικό πετρελαίου στο ρεζερβουάρ εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από - 05 οC.(Μην χρησιμοποιείτε φτηνά πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα με θαλασσινό νερό και χρώμα.)
No 9. Έλεγχο αρχές χειμώνα για την πυκνότητα του αντιψυκτικό του κινητήρα και αλλαγή τους κάθε 5 χρόνια.(κίνδυνος βουλώματος ψυγείου .!!)
Νο10.Καθαριστικό ειδικό για τον καθαρισμό των μπεκ και της μπόμπας υψηλής πίεσης κάθε χρόνο ή κάθε 10-15.000 χιλιομ. Και ειδικό καθαριστικό D.P.F κάθε 3-5 μήνες τοποθετείτε μέσα στο ρεζερβουάρ προκειμένου να μην βουλώσει το φίλτρο D.P.F.
ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ
ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΕΡΙΟ !!!
Νο 1. Τακτική αλλαγή φίλτρου αέρα. Συνιστάτε κάθε αρχή άνοιξης και αρχή φθινοπώρου. ( λόγο υπερβολικής σκόνης στην Ελλάδα.)
Νο 2. Αλλαγή φίλτρου λαδιού κάθε 15.000-20.000 χιλιομ. (μην χρησιμοποιείτε φτηνά ορυκτέλαια).Υπάρχουν ειδικά λάδια για κινητήρες που δουλεύουν με L.P.G.!!
Νο 3. Αλλαγή μπουζί κάθε 20.000 χιλιομ.(τοποθετούμε ειδικά μπουζί για L.P.G ή βάζουμε ποιο ψυχρά.
Νο 4. Αλλάζουμε το φίλτρο αερίου κάθε 20.000 χιλιομ. Και ελέγχουμε το καύσιμο μέσο εγκεφάλου.
Νο 5. Τοποθετούμε καθαριστικό μπέκ στο ρεζερβουάρ της βενζίνης κάθε 15.000 χιλιομ. αφήνοντας το μοτέρ να δουλεύει στο ρελαντί για 30 λεπτά στην βενζίνη .
Νο 6. Τοποθετούμε ειδικό μόλυβδο που δεν επηρεάζει τον καταλύτη στην βενζίνη ειδικά εάν το L.P.Gσύστημα δεν διαθέτει σύστημα λαδιέρας.
Νο 7. Αλλαγή ιμάντα χρονισμού κάθε 100.000 χιλιόμετρα και συγχρόνως αλλαγή αντλίας νερού και έλεγχο και καθαρισμό θερμοστάτη.
Νο 8. Σε μεγάλο φορτίο και σε ανηφόρες ή γρήγορες προσπεράσεις το γυρίζουμε σε βενζίνη και σε πορεία ανά μία ώρα για 5 λεπτά.
Νο 9. Πριν από ταξίδι ελέγχετε την στάθμη του λαδιού. Εάν το αυτοκίνητο σας καίει κάθε 1.000 χιλιομ.πάνω από 300 γραμμάρια λάδι έχετε πρόβλημα. Προτείνουμε ΝΑΝΟ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΟ (προϊόν για 50.000 χιλιομ.!!) στον κινητήρα με τα ορυκτέλαια για μείωση τριβών για καλύτερη λίπανση βαλβίδων και για ΝΑΝΟ μοριακή επίστρωση στις φθαρμένες τριβόμενες επιφάνειες.
Νο 10. Εάν το σύστημα L.P.Gπου βάλατε έχει σύστημα λαδιέρας αγοράζεται επώνυμα ψυκτρέλαια σε λίτρο και όχι χύμα διότι πολλά συνεργεία σας πωλούν απλό λάδι αντί ψυκτρέλαιου.
ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ
ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
Νο 1. Τακτική αλλαγή φίλτρου αέρα. Συνιστάτε κάθε αρχή άνοιξης και αρχή φθινοπώρου. ( λόγο υπερβολικής σκόνης στην Ελλάδα.)
Νο 2. Αλλαγή ιμάντα χρονισμού κάθε 100.000 χιλιόμετρα και συγχρόνως αλλαγή αντλίας νερού και έλεγχο και καθαρισμό θερμοστάτη.
Νο 3. Αλλαγή μπουζί κάθε 20.000 χιλιομ.(Εκτός εάν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ειδικά ιριδίου. κ.λ.π.)
Νο. 4. Αλλαγή των κολάρων νερού κάθε 6-7 χρόνια (ξεραίνονται λόγο θερμοκρασίας και τρυπάνε).
Νο 5. Έλεγχο αρχές χειμώνα για την πυκνότητα του αντιψυκτικό του κινητήρα και αλλαγή τους κάθε 5 χρόνια.( Κίνδυνος βουλώματος ψυγείου.!! )
Νο 6. Τοποθετούμε ειδικό καθαριστικό μπέκ και ψεκασμού στο ρεζερβουάρ της βενζίνης κάθε 15.000 χιλιομ. αφήνοντας το μοτέρ να δουλεύει στο ρελαντί για 30 λεπτά στην βενζίνη Αυτό γίνετε με λίγο καυσιμό.!!(προσοχή διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά που πρέπει να προσθέσετε καύσιμο για να ταξιδέψετε μετά τον καθαρισμό.) Υπάρχουν για άμεσο ή προληπτικό καθαρισμό.
Νο 7. Λόγο του ότι η βενζίνη στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2013 περιέχει αιθανόλη 10 % υπάρχει ειδικό πρόσθετο Ε10 ή ειδικό πρόσθετο ενισχυτικό βενζίνης ΡΟWER.(Σε πολλά νέα μοντέλα ανάβουν λαμπάκια στο καντράν λόγο των πολλών αισθητήρων που διαθέτουν ).
Νο 8. Τα καινούργια αυτοκίνητα που εισάγονται για Ελλάδα από τις αντιπροσωπείες είναι ρυθμισμένα να καίνε τα ελληνικά καύσιμα 95-97 οκτάνια .Εάν το αυτοκίνητο σας είναι εισαγωγής και ειδικά μεταχειρισμένο 99 % και ειδικά από Γερμανία θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο να καίει βενζίνη 100 οκτανίων οπότε σας χρειάζεται να προσθέτετε ειδικό πρόσθετο αύξησης οκτανίων διότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να τρυπήσετε πιστόνι.
Νο 9. Αλλαγή ορυκτέλαιων μάξιμουμ τα 15.000 χιλιόμετρα λόγο πολύ σκόνης στην Ελλάδα. (μην χρησιμοποιείτε φτηνά ορυκτέλαια) Προτεινόμενο λάδι 10W -40 για τις Ελληνικές θερμοκρασίες.
Νο 10. Μην αφήνετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με λίγο καύσιμο διότι οι περισσότερες πομπές βενζίνης είναι εμβαπτιζόμενες και το καύσιμο δεν τις αφήνει να ζεσταίνονται ,αλλά και για να μην τραβούν όλα τα κατάλοιπα και σκουπίδια του ρεζερβουάρ.